RO/FR/EN     CARIERE
1-cinesuntem
2-cinesuntem
3-cinesuntem
4-cinesuntem

Cercetare


GROUPE CAUSSADE SEMENCES dispune de o infrastructură de cercetare foarte modernă. Aceasta este constituită din 7 staţiuni de ameliorare, 4 sunt în Europa iar 3 în afara acesteia. În procesul de ameliorare, staţiunile pe care le deţine în emisfera sudică, contribuie la înjumătăţirea perioadei de creare a unei noi varietăţi deoarece într-un singur an calendaristic se pot obţine, în condiţii de câmp, două cicluri de vegetaţie. Grupul dispune de numeroase centre de testare a varietăţilor în toată Europa, dar în egală măsură în America de Nord, Japonia, Noua Zeelandă, sudul Africii etc. Activitatea de cercetare este susţinută prin investirea anuală a peste 14% din cifra de afaceri.

Fondul de germoplasma CAUSSADE SEMENCES se numără printre cele mai mari din lume datorită deschiderii extraordinare pe care a manifestat-o compania, fie pentru schimbul genetic în cadrul unor acorduri ştiinţifice cu alte companii de seminţe din lume şi instituţii de cercetare, fie pentru achiziţionarea de germoplasmă. Acest depozit de caracteristici genetice, alături de cele mai noi tehnici de ameliorare pe care CAUSSADE SEMENCES le foloseşte, îi permite să asigure un flux constant de soiuri sau hibrizi perfect adaptaţi condiţiilor pedo-climatice şi tehnologice ale arealelor de cultură din zonele unde activează şi îşi comercializează genetica. Mai mult, strategia de ameliorare este aceea de a crea varietăţi care în genomul acestora să conţină germoplasmă din arealul unde urmează să fie comercializaţi. De exemplu, hibrizii de floarea-soarelui ROBIA CS, DALIA CS, CSF 7209 sunt special creaţi pentru condiţiile pedo-climatice din România, iar gradul de rusticitate şi toleranţa la secetă sunt aduse de germoplasma românească pe care o conţin prin linia mamă.

Echipa de cercetători şi tehnicieni de înaltă ţinută profesională contribuie în mod substanţial la creşterea prestigiului departamentului de cercetare al grupului. Acest prestigiu este recunoscut în cadrul parteneriatelor de cercetare ştiinţifică cu importante companii multinaţionale din domeniu agricol şi instituţii de cercetare ştiinţifică. 

Valorificarea biodiversităţii şi a pasiunii care-i animă pe amelioratori, constituie cheia succesului pentru lansarea pe piaţă a unei genetici CAUSSADE SEMENCES de mare performanţă, perfect adaptată la cerinţele prezentului. Munca de creaţie are la bază răspunsul la aşteptările multiple ale filierelor agricole şi industriale (debuşeurilor alimentare şi nealimentare), aceasta fiind optica după care CAUSSADE SEMENCES îşi conduce întreaga muncă de cercetare. Experienţa şi competenţa echipei sale permit dezvoltarea unei genetici performante pentru toate speciile din portofoliul său, asigurându-i în acelaşi timp misiunea de a fi o companie de ameliorare multi-specii. 

Programele de ameliorare îmbină tehnici tradiţionale, cum sunt cele de hibridare a plantelor în vederea introducerii caracteristicilor dorite şi tehnici extrem de sofisticate cum sunt cele din domeniul biotehnologiei. Aceste tehnici din sfera biologiei moleculare (tehnica markerilor moleculari sau cea dublu haploidă, cultura embrionilor imaturi etc.) au făcut posibilă creşterea performanţelor de productivitate cantitativă şi calitativă a noilor varietăţi, reducerea perioadei de creare a unei noi varietăţi, dar mai ales inducerea unor caracteristici agronomice (toleranţă la secetă, rezistenţa la unele molecule de erbicide, rezistenţa la boli etc.) care fac posibilă îndeplinirea unei cerinţe imperative, şi anume: Agricultura trebuie să producă mai mult cu mai puţine resurse! 

GROUPE CAUSSADE SEMENCES este pregatit pentru a face faţă acestei provocări, pe care a intuit-o cu mulţi ani în urmă, de aceea astăzi dispune de o ,,bibliotecă de germoplasmă,, care depozitează caracteristicile genetice ce-i permit obţinerea de varietăţi (soiuri sau hibrizi) care utilizează la modul cel mai eficient resursele naturale şi minimizează riscurile cadrului natural, existente în sectorul agricol. 

GROUPE CAUSSADE SEMENCES a poziţionat România ca un punct strategic în programele de cercetare care susţin crearea de varietăţi adaptate condiţiilor climatice specifice parţii de est a Europei (precipitaţii puţine şi neuniform repartizate, veri foarte calduroase, cu arşiţă atmosferică etc.). De aceea în 2008 în localitatea Mircea Vodă, jud Brăila, a pus bazele unei Staţiuni de cercetare, unde pentru început se desfăşoară o parte din secvenţele programelor de ameliorare pentru cultura de floarea-soarelui, se testează rezistenţa la secetă a liniilor de porumb, iar pe viitor se urmăreşte transferul întregului program de ameliorare pentru culturile de floarea-soarelui şi porumb, programe care au ca obiective crearea de hibrizi perfect adaptaţi la arealul pedo-climatic din estul Europei.

Cercetarea CAUSSADE SEMENCES vă oferă în fiecare an inovaţie şi performanţă pentru toate cele 50 de specii din portofoliu.

© Caussade Semences Romania
Str. Aviator Popisteanu nr. 16, et. 2
012092, sector 1, Bucuresti

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul folosirii cookie-urilor. Mai multe informatii...