RO/FR/EN     CARIERE
1-cinesuntem
2-cinesuntem
3-cinesuntem
4-cinesuntem

Istoric Caussade România


In România, GROUPE CAUSSADE SEMENCES este prezent din anul 2005. La început prezenţa a fost definită prin colaborări cu staţiunile de cercetare pentru a-şi testa varietăţile în condițiile pedo-climatice din România. 

Intuind potenţialul agricol al României, GROUPE CAUSSADE SEMENCES în 2007 stabileşte un parteneriat cu un distribuitor de seminţe şi pesticide (S.C. ZETA COM SRL) şi timp de 2 ani soiurile şi hibrizii CAUSSADE SEMENCES, pentru cele mai importante culturi agricole (porumb, floarea-soarelui, soia, rapiţă, sorg etc.), sunt distribuite pe piaţa românească. De asemenea, în anul 2008 îşi infiinţează în localitatea Mircea-Vodă (jud. Brăila) o Staţiune de cercetare, unde pentru moment se desfășoară o parte din secvențele programelor de ameliorare la cultura de floarea-soarelui, programe care urmăresc crearea de varietăți perfect adaptate la condițiile pedo-climatice din partea de est a Europei. Pe viitor, se intenționează dezvoltarea acestei stațiuni, unde pe lângă cercetările care se fac pentru cultura de floarea-soarelui, să cuprindă și secvențe din programele de ameliorare ale culturii de porumb. 

Întrucât fermierii români au fost foarte mulţumiţi de performanţele varietăţilor CAUSSADE SEMENCES, compania franceză a decis ca începând cu 1.01.2009 să-şi deschidă propria subsidiară în România, pentru a fi mai aproape de nevoile partenerilor săi. Primul an de activitate al subsidiarei din Romania a fost un adevărat SUCCES, echipa reuşind să-şi îndeplinească toate obiectivele propuse. 

Datorită rezultatelor economice ale primulul an de activitate comercială şi de producţie în România, la care se adaugă şi cele din primele 2 trimestre ale anului 2010, grupul francez a hotărât să înfiinţeze în România un centru de coordonare şi dezvoltare a activităţilor sale în partea de Est a Europei, pentru a-și consolida poziția pe aceste piețe și mai ales pentru a avea o reacție proactivă la schimbările mediului economic din această parte a Europei. Ca urmare, la 1 iulie 2010 a fost creată subsidiara CAUSSADE SEMENCES EST EUROPA SRL, cu rolul de a coordona activitățile desfășurate de subsidiarele CAUSSADE SEMENCES ROMÂNIA SRL, CAUSSADE SEMENCES UNGARIA KFT, CAUSSADE SEMENCES BULGARIA EOOD şi reprezentanţa din Republica Moldova.  Această decizie a grupului arată faptul că România este considerată un punct strategic în dezvoltarea brand-ului CAUSSADE SEMENCES la nivelul Europei de Est.

CAUSSADE SEMENCES ROMÂNIA are ca principale activități următoarele: dezvoltarea/testarea, multiplicarea și comercializarea semințelor CAUSSADE SEMENCES.
Activitatea de dezvoltare din cadrul subsidiarei din Romania, are ca principal obiectiv identificarea celor mai adaptate varietăţi (soiuri şi hibrizi) la condiţiile pedo-climatice din România, astfel încât departamentul comercial să-şi poată construi oferta pornind de la rezultatele de producţie obţinute în condiţiile şi la nivelul tehnologic din România. Programul de dezvoltare cuprinde testări în cadrul staţiunilor de cercetare agricolă din România, unde pe lângă rezultatele privind componentele de randament, raportul de cercetare cuprinde fişe de observaţii ce includ evaluări privind profilul fito-sanitar al plantelor, toleranţa/rezistenţa la secetă, ger, cădere, frângere, scuturare etc., în funcţie de specia plantei de cultură din cadrul experienţelor de câmp, foarte riguros înfiinţate şi urmărite. De asemenea, subsidiara din Romania dispune de 5 Centre proprii de testare, în cele mai importante zone agcicole şi unde în fiecare an testează un număr cel puţin triplu, faţă de numărul varietăţilor aflate la comercializare, pentru a putea extrage cele mai performante şi adaptate soiuri/hibrizi. De asemenea, programul de dezvoltare cuprinde şi o serie de loturi demonstrative de producţie, pentru a vedea potenţialul geneticii CAUSSADE SEMENCES în diferite condiţii locale din fermele de producţie vegetală.

Grupul CAUSSADE SEMENCES a poziţionat subsidiara din România ca o parte foarte importantă în creşterea capacităţii de producţie, pentru a răspunde puternicei sale dezvoltări în Europa Centrala şi de Est cât şi în afara acesteia. Întregul program de multiplicare din România este supervizat de departamentul de producţie şi procesare din Franţa. 

Portofoliul de specii de cultură este unul foarte generos, însă în România comercializăm următoarele specii de cultură: porumb, floarea-soarelui, rapiță, sorg, grâu, orz, triticale și soia. Anual, intenționăm să adăugăm cel puțin 1- 2 specii de cultură, specii ale căror varietăți (soiuri sau hibrizi) sunt mai întâi testate în diferite condiții pedo-climatice și tehnologice din România și apoi introduse în oferta comercială. Politica companiei este aceea de a nu introduce în oferta comercială nici un soi sau hibrid dacă acesta nu a fost testat cel puțin 2 ani în România.

© Caussade Semences Romania
Str. Aviator Popisteanu nr. 16, et. 2
012092, sector 1, Bucuresti

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul folosirii cookie-urilor. Mai multe informatii...