RO/FR/EN     CARIERE
8soia-2
8soia

Leguminoase pentru boabe


SOIA BANJO CS
FASTO CS


OPINII FERMIERI

Compara 2 produse

În Europa, dar și în lume, cererea de proteină vegetală este într-o continuă creștere, de aceea culturile de leguminoase pentru boabe capătă o importanță din ce în ce mai mare. Această importanță se reflectă și în politicile agrare, prin ajutorul suplimentar pe care l-au primit fermierii în anul 2010, pentru a fi încurajați să cultive leguminoase.

Din punct de vedere agronomic, cultivarea leguminoaselor pentru boabe trebuie să nu lipsească din cadrul rotației culturilor, întrucât sunt plante care aduc o serie de avantaje, și anume: sunt foarte bune premergătoare pentru toate culturile, cu excepția celor care au boli și dăunători comuni, sunt plante amelioratoare pentru nivelul de fertilitate al solului, prin faptul că au capacitatea de a intra în simbioză cu bacteriile fixatoare de azot din sol, determinând creșterea conținutului de azot al solului, îmbunătățesc structura solului și activitatea biologică a solului. 

Un alt avantaj agronomic este acela că unele specii de leguminoase se pot cultiva în asociere cu unele cereale păioase pentru obținerea borceagurilor. Borceagurile sunt furaje foarte valoroase, cu un conținut de proteină ridicat ceea ce determină o valoare nutritivă foarte crescută. De asemenea, borceagurile se pot însiloza, iar silozul obținut este unul foarte valoros, care contribuie la securizarea bazei furajere în cadrul fermei.

CAUSSADE SEMENCES vă propune, pentru rotația din ferma dvs., 2 soiuri de soia, foarte performante, BANJO CS și FASTO CS, care sunt adaptate la condițiile pedo-climatice din România. Pe viitor, compania intenționează sa-și mărească portofoliul cu specii de leguminoase care să fie comercializate și pe piața din România.

© Caussade Semences Romania
Str. Aviator Popisteanu nr. 16, et. 2
012092, sector 1, Bucuresti

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul folosirii cookie-urilor. Mai multe informatii...