Hibrizi de rapiță pentru campania toamna 2020MEMORI CS
Este un hibrid semitimpuriu, ce se remarcă printr-o excelentă vigoare la startul in vegetaţie, cu o dezvoltare vegetativă rapidă, care îi conferă avantaj în ceea ce privește atacul puricilor cruciferelor (  Phyllotreta spp., Psylliodes Crysocephala) şi a altor insecte care pot fi dăunatoare in primele stadii de vegetaţie. MEMORI CS are și capacitatea de a tolera foarte bine temperaturile scăzute din timpul iernii, neînregistradu-se pierderi de plante, în anumite limite ale duratei și intensității înghețului. Potențialul ridicat de productie în diferite condiții pedoclimatice asociat cu un conținut ridicat de ulei, determină ca producția obtinută să aibă o foarte bună valoare economică.

SIRTAKI CS
În toamnă, conul de creștere al plăntuțelor este poziționat foarte jos, astfel  este foarte mult diminuat riscul de îngheț. Repausul vegetativ este foarte bine marcat și se menține până la apariția temperaturilor pozitive peste pragul de îngheț. La reluarea vegetației  în primăvară, ritmul de dezvoltare a plantelor este intermediar(la o densitate de 35-45 pl/ mp), depinzând în același timp de factori precum: stadiul de dezvoltare al plantelor la intrarea în iarnă, nutrienți disponibili în sol la reluarea vegetației,  fertilizare și condițiile climatice la ieșirea din iarnă. Înfloritul este semi-timpuriu și se desfoară pe o perioadă de 35-45 zile în funcție de factorii climatici în principal, iar coacerea este semi-timpurie. Înălțimea plantelor  variază între 170-180 cm. Capacitate de ramificare excelentă  permite atingerea unei producții ridicate chiar și la densități reduse. SIRTAKI CS prezintă o toleranță  bună la boli, în special Phoma lingam.

BASALTI CS
Hibrid semtimpuriu, cu o dezvoltare foarte bună în toamnă, care a confirmat in ultimii 4 ani de când este pe piață că este un produs foarte bun, constant în toate condiţiile de sol, climă şi în mod special în condiţii de stres hidric. Maturitatea semitimpurie îi conferă avantaj în ceea ce privește  toleranța foarte bună la secetă și arșiță. BASALTI CS are  un ritm de crestere rapid la reluarea vegetației, lucru care-i permite să valorifice foarte bine îngrășămintele administrate. Capacitatea excelentă de ramificare, talia medie-înaltă și MMB-ul foarte bun îl recomanda ca fiind un hibrid cu potential de producție deosebit. Se adreseaza tuturor fermierilor dar mai ales celor care aplică o tehnologie intensivă.

MAZARI CS
Hibrid semitardiv, cu talie medie, care prezintă un sistem radicular foarte bine dezvoltat,talie medie si o tulpina puternica,aspecte care-I confera o foarte bună rezistență la cădere. Toleranța la gerurile din timpul iernii și la înghețurile târzii oferă posibilitatea de a-l cultiva în toate regiunile favorabile culturii de rapiță.In conditii normale,dezvolta o biomasa bogata si o dezvolatre foarte buna a coletului inainte de intrarea in iarna,lucru care ajuta plantele sa tolereze foarte bine temperaturile scazute. Fermierii îl preferă pentru rusticitatea lui, fiind stabil in conditii diferite de cultura.

Etendar CL
Este primul hibrid de rapiţă Clearfierld dezvoltat şi comercializat de Caussade Semences.
Are un start bun în vegetaţie şi repaus vegetativ bine marcat la intrarea în iarnă, care este considerat un avantaj economic, în sensul că, de cele mai multe ori nu este necesară aplicarea unui regulator de creştere. Ritmul de creştere la ieşirea din iarnă este intermediar-lent, aspect ce permite fermierilor să aplice produse de protecţia plantelor în situaţia în care nu s-a putut interveni la timp datorită umidităţii ridicate şi lipsa utilajelor adecvate. Înfloritul este semitimpuriu şi se poate desfăşura pe o perioadă de 35-40 zile iar gradul de autopolenizare este de până la 70%. Cu un număr mare de ramificaţii, număr mare de silicve pe ramificaţii şi un MMB bun, ETENDAR CL prezină un potenţial ridicat de producţie şi un interes deosebit pentru un hibrid de rapiţă din gama Clearfield.Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Politica cookies