header-porumb

Porumb

Porumbul este o plantă de cultură a cărei întrebuinţare a cunoscut o extindere foarte mare. Dincolo de utilizarea producţiei de boabe în alimentaţia oamenilor sau animalelor, producţiei pentru furaj, destinată zootehniei, porumbul poate fi cultivat pentru a fi utilizat în cadrul unor filiere specifice agro-alimentare, chimiei verzi sau agro-energiei.

Preocupată să răspundă în modul cel mai favorabil aşteptărilor consumatorului geneticii sale, CAUSSADE SEMENCES mobilizează importante resurse financiare, logistice, dar mai ales umane, pentru obţinerea unor varietăţi performante. Programele de ameliorare se desfăşoară în cadrul a 4 staţiuni de cercetare şi a unei reţele de 45 de centre de testare pe teritoriul european, dar şi în afara acestuia. Staţiunile de ameliorare, în conta-sezon, pe care le deţine în emisfera sudică (Argentina şi Chile) vin să completeze reţeaua staţiunilor de ameliorare şi nevoia reducerii duratei de lansare pe piaţă a varietăţilor noi.

În fiecare an, graţie preocupărilor pentru inovaţie şi performanţă CAUSSADE SEMENCES experimentează mai mult de 2300 de hibrizi! Aceasta arată o bază genetică de selecţie extraordinară de care dispune şi care permite crearea de varietăţi foarte adaptate diferitelor areale de cultură şi nivelurilor tehnologice, dar în egală măsură să acopere, la cel mai înalt nivel de performanţă, toate domeniile de utilizare ale acestei culturi.


Hibrizi adaptați la secetă

În contextul creșterii presiunii schimbărilor climatice severe, în special în privința deficitului de apă, Caussade Semences a dezvoltat o grupă de hibrizi de porumb adaptată la condiții de stress hidric.

Programul de dezvoltare rulează de trei ani. Varietați de porumb sunt testate printr-un protocol special în zone cu seceta persistentă (locații din Franța,România și Chile). Pentru viitor, planul acestui program de cercetare – dezvoltare al Caussade Semences se va extinde și in Ukraina unde restricțiile hidrice sunt permanenete.

Hibrizii sunt testate sub un protocol specific în trei tipare:

  • Prima – de control: 100% cultură irigată;
  • A doua – irigarea se oprește după înflorit;
  • A treia-cultură neirigată.

Pentru ca un hibrid sa treacă prin acest protocol, și să obțină calificativul de tolerant la secetă, trebuie sa obțină un randament ridicat în condiții irigate și un randament echilibrat și stabil în condiții de stres hidric. Pe langă randament se mai urmăresc data înfloritului, fecundarea, umplerea boabelor și evoluția MMB-ului. În toate condițiile varietățile sunt comparate cu martori.

Porumb boabe

Performanţele gamei de porumb pentru boabe au fost validate atât de institutele oficiale din Franţa şi cele de pe teritoriul cărora îşi desfăşoară activitatea filialele CAUSSADE SEMENCES, cât şi de fermieri. CAUSADE SEMENCES are varietăţi de porumb folosite ca martori, de către instituţii oficiale, în evaluarea performanţelor varietăţilor de porumb puse pe piaţă de către toate companiile care activează în acest domeniu. Şi asta spune tot cand vorbim de PERFORMANŢA GENETICII CAUSSADE SEMENCES!

HiCorn CS

HiCorn CS reprezintă asocierea dintre doi hibrizi de porumb cu material genetic diferit, special creați pentru acest concept inovativ, care aparțin aceluiași segment de maturitate

Avantajele HiCorn CS:

  • Reduce riscul cauzat de variația condițiilor pedo-climatice
  • Contribuie la creșterea randamentului de producție, dar și la îmbunătățirea rentabilității economice.
  • Reduce riscul pierderii viabilității polenului prin compatiblitatea perfectă dintre cei doi hibirzi.
  • Pierde rapid apă din bob după maturitatea fiziologică
  • Este recomandat pentru tehnologii intensive
  • Prezintă o stare fitosanitară excelentă pe tot parcursul perioadei de vegetație.

Porumb siloz

În ceea ce priveşte porumbul furajer, CAUSSADE SEMENCES pune pe piaţă o gamă foarte bogată de varietăţi, care răspund pe deplin exigenţelor crescătorilor de animale, atât cu privire la productivitatea/ha, cât şi la calitatea furajului obţinut.

Conceptul Duo CS

În urma cunoașterii necesarului energetic al rumegatoarelor pentru menținerea funcțiilor vitale și pentru producțiile suplimentare (lapte sau carne) s-au efectuat testari în ceea ce privește asocierea a doi hibrizi cu grupe de maturitate apropiată, dar complementare din punct de vedere nutritiv și digestiv. Complementaritatea redându-se prin faptul că cei doi hibrizi au tipuri diferite de amidon în componență. Astfel, s-a obținut marca înregistrată Caussade Semences, Conceptul Duo CS.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Politica cookies