header-sorg

Sorg

Cu un sistem radicular rapace şi un mecanism biologic şi fiziologic specific, sorgul este o plantă care rezistă la episoadele de stres hidric şi termic foarte pronunţate, de aceea este denumită “cămilă vegetală”. Pe de altă parte, această capacitate a sistemului radicular, datorită unui numar aproape dublu de perişori absorbanţi, faţă de porumb, îi dă posibilitate să exploateze foarte bine solul, pentru a-şi satisface nevoile de elemente minerale şi apă. Ca urmare, această cultură asigură un cost de producţie moderat, dar foarte important, asigură randamente bune în condiţii vitrege de cultură (secetă, soluri cu o fertilitate scăzută, nivel tehnologic redus etc.), ceea ce-i oferă un mare avantaj în faţa celorlalte cereale cu utilizări similare.

SORGUL PENTRU BOABE : cu o talie relativ scurtă, acesta acumulează substanţe de rezervă în boabe (în special amidon). Potenţialul randamentului în boabe este deosebit de important în condiţii de secetă. Boabele de sorg sunt valorificate în principal pentru alimentaţia animalelor. Acestea au o valoare energetică apropiată de cea a porumbului sau grâului şi pot fi introduse fără nicio problemă în alimentatia monogastricelor.


SORGUL FURAJER : se caracterizează printr-un aparat vegetativ foarte bine dezvoltat şi o capacitate foarte bună de regenerare. Acesta poate fi recoltat verde pentru furajarea animalelor sau direct păşunat atunci când a depăşit 60 cm înălţime. Această cultură poate asigura necesarul de masă verde pentru animale în zonele mai aride sau pentru perioadele din timpul verii caracterizate printr-un deficit de furaje.

CAUSSADE SEMENCES va propune soiuri de sorg pentru boabe şi respectiv pentru siloz, care va pot asigura furajul pentru animale, indiferent de evoluţia, din punct de vedere climatic, a anului agricol.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Politica cookies